Co-creatie van een nieuw product

Vraag

Wijntafelaar is een nieuw product ontwikkeld door Meubelmakerij Vorm-Voud en wijnspeciaalzaak La Bordelaise gevestigd te Leiden. DutchCoCreation is gevraagd mee te denken over te gebruiken materialen, positionering en de manier waarop het product het beste kan worden verkocht.

Aanpak

Het houden van interviews met klanten en businesspartners van Vorm-Voud leverde diverse klantinzichten op. Elke wijntafel zou uniek moeten zijn en aangepast aan het karakter van de wijnliefhebber. Elke wijntafelaar is immers anders en zou zijn eigen bourgondische kijk op het leven terug moeten zien in het product.

Resultaat

Wijntafelaar is een concept bedacht door DutchCoCreation¬†die staat voor genieten van het goede leven. Elke wijntafel wordt gemaakt van orginele wijndeksels die door de wijnliefhebber zelf kunnen worden aangeleverd. Wijntafelaar is gepositioneerd als uniek, op maat en voor de wijn- en levensgenieter. Verder is Search Engine Optimization toegepast op de website gemaakt door DutchCoCreation; Wijntafelaar is vindbaar als nummer 1 bij het intikken van dit zoekwoord in Google. De website van Wijntafelaar is gemaakt met een responsive design: de website schaalt mee met de afmetingen van het beeldscherm van desktop pc’s, tablets en smartphones.

Wijntafelaar